zondag 19 februari 2017

Wij maken muziek!

We begonnen de week met de verjaardag van Safa (zie vorig bericht). Daarna bekeken we het logeerboekje van Musti. Hij was gaan logeren bij Mathis. Mathis toont en vertelt zijn verhalen :-)
 We ontdekten de muziekinstrumenten en maakten dinsdag onze eigen schuddoos. We deden maïs in het doosje, plakten het stevig toe met papiertape en versierden het dan met stukjes gekleurd papier:
 Matéo houdt van muziek maken en was voorbije week helemaal in zijn nopjes :-)
 We hadden voorbije week ook bezoek van Finn en Pieter uit de Kikkerklas door ziekte van juf Marieke. Ook zij deden met ons mee :-)
 Woensdag keken we naar de poppenkast. Thomas en Sofie'tje ontdekten ook enkele muziekinstrumenten:
 
 Donderdag maakten we ook veel muziek!
 Enkele vriendjes werkten hun schuddoos nog af of begonnen er nog aan:
 Enkele vriendjes maakten een prachtig treinspoor. Zien jullie ook hoe het treinspoor omhoog gaat en zelfs een splitsing in de hoogte maakt? Super goed gevonden toch?!
 Juf Lies was voorbije week ziek, waardoor we niet konden turnen. We gingen ons donderdagnamiddag dan maar uitleven in de speeltuin in plaats van in de turnzaal :-) Het zonnetje scheen dus het was super leuk!
 Vrijdag deden we voor de 1ste keer een Tik- Tak- voorstelling. Met de échte tik tak muziek deden we allemaal tik tak spelletjes :-)
 Daarna maakten we in de klas muziekballonnen. We maakten er enkele met rijst, enkele met maïs, enkele met bloem, enkele met zand...
 Na de middag hebben we nog even gepuzzeld. Altijd als we een vrij momentje hebben, proberen we even te puzzelen :-) Voorbije week hadden we ook onze eerste puzzelkampioen (jammer genoeg geen foto), proficiat Aymeric! Dit zette andere vriendjes aan om ook te puzzelen ;-) Zie de concentratie op de gezichtjes :-)
 Samen met Finn en Pieter hopen we dat juf Marieke snel terug is, niet omdat ze niet meer welkom zijn, maar omdat Finn en Pieter toch graag bij al hun vriendjes en vooral bij hun eigen juf willen zijn. We gooien juf Marieke een dikke beterschapskus toe!!! Jammer genoeg zal juf Marieke ook komende week afwezig zijn. Wij verwelkomen in ieder geval Finn en Pieter met veel plezier, wij vinden hun gezelschap super leuk!
Tot maandag voor een knotsgekke week!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten