zondag 12 februari 2017

Ons restaurantje!

We kwamen maandagochtend in de klas en Musti zat al klaar. Hij kon niet wachten. Hij wou direct koken! We moesten hem toch even laten wachten... het koken was niet voor direct :-)
 Eerst was het feest voor Jax (zie vorig bericht). We maakten een tekening voor Jax:
 We begonnen ook alvast onze placemats te maken:
 Na de speeltijd was het dan al tijd om te gaan turnen. We speelden met de ballen:
 Oei oei oei... Er zit een baby in Anas zijn buik!!!
 Na de turnles was het al bijna tijd om naar de eetzaal te gaan. We zongen ons liedje 'Smakelijk eten' (je kan het ook aanpassen naar smakelijk drinken: 'Smakelijk drinken, smakelijk drinken, slok slok slok, slok slok slok, dat zal lekker smaken, dat zal lekker smaken, drink maar op, drink maar op!' ;-)) Na de middag vlogen we er weer in en kwamen de vriendjes die nog niet geweest waren om hun placemat te maken:
Dinsdag ontbeten we in de klas! Dat was zo gezellig!!! Allemaal gezellig samen aan de grote, lange 'feesttafel'. Juf verschoot ook wat sommige vriendjes konden eten 's morgens... wow!
 We bekeken dinsdag ook de foto's van Jax zijn feestweekend. Jax toont met plezier de foto's en geeft er graag een woordje uitleg bij!
 We maakten ook een werkje: wat eten we met de lepel? Wat eten we met een vork? We kleefden de prentjes in de juiste kolom:
 Woensdag was het geen school, dus donderdag gingen we verder. We begonnen met het maken van cupcakes!!! De vriendjes mochten spelen of helpen met de cupcakes... De keuze was snel gemaakt, de hele klas stond rond de 'cupcaketafel'! We mochten allemaal eens mixen. We hadden van juf Liesbeth een cupcakemachine gekregen dus moesten we niet naar de oven... dat was wel gek om te zien!
 Als de cupcakes aan het bakken waren, werkten we ook aan onze koksmutsen. We maakten de band van de koksmutsen. We probeerden dit in patroon te doen:
 Even wachten tot het wekkertje op juf haar telefoon afgaat, dan mogen we ze eruit halen. Laura en Safa houden de wacht!!
 Ja... en als de laatste portie in het cupcakemachientje zit, dan moeten we enkel nog afwassen hé. De vriendjes hadden zoveel medelijden met de juf die nog moest afwassen, dat ze een beetje gingen helpen en het al wat properder maken... Ze lekten de kom en de lepels proper, haha! Gekkies! Maar zeg nu zelf... dat hoort er toch bij hé?!!! :-) :-)
Die gezichtjes... :-) :-)
'Eén vinger??? Ik ga er wel met mijn hele hand door', denkt Noortje! :-)
 Als de cupcakes klaar waren, moesten ze nog even afkoelen... We aten ze na de middagpauze op als dessertje. In de namiddag werkten de vriendjes verder aan hun koksmuts. De koksmutsen die klaar waren, pasten juf al op ons hoofd:
 Eindelijk! Cupcakes eten! Smakelijk!!! Wat waren ze lekker!!! Topkoks in de klas!
 Na de cupcakes toch nog een beetje verder werken...
 Onze prachtige topkoks:
 Placemats klaar, koksmutsen klaar... Eindelijk! Vrijdag! We konden beginnen aan onze hoofdschotel! We hadden 3 tafeltjes: ééntje waar de worteltjes geschild werden, ééntje waar de patatjes geschild werden en ééntje waar de balletjes gerold werden!!! In 1, 2, 3 waren de worteltjes geschild... de helpende mama's zeiden het ook... wat een topkoks!
Noam en Aymeric hadden een klein sneetje in hun vinger. We gingen het ontsmetten en deden er een mooie plakker op. Juf vroeg of ze dan liever balletjes wouden rollen? Nee hoor, ze gingen gewoon verder doen. Super toch? Hopelijk zijn de sneetjes al goed genezen en hebben ze er niet teveel last meer van?!
 Terwijl de patatjes op stonden, ruimden we alles op, schoven we de tafels tegen elkaar en zocht iedereen een plaatsje voor zijn placemat. We legden de vork, de beker en het bord op de juiste plaats. Het vuurtje (van school) ging heel slecht... waardoor we heel lang moesten wachten... We hebben dan maar een liedje gezongen, gedanst, al eens naar toilet gegaan... als het vuur dan echt niet beter ging. Zijn we in de Nijntjesklas het vuur van juf Liesbeth gaan halen (die zaten al te eten dan) en op dat vuurtje ging het su-per snel. Gelukkig! De vriendjes hebben echt heel flink gewacht en vooral HEEL FLINK GEGETEN!
 Smakelijk eten, smakelijk eten...
 Alexandra at zeker 3 potjes, Thorben 5 ??, Noam zeker ook 3, Aymeric ook zeker 3, ... IEDEREEN nam minstens een tweede potje! Er is zo goed gegeten, het was super om te zien!!!
 Oh ja... en terwijl we aan het wachten waren op de patatjes namen we een groepsfoto! Leuk hé? We missen Schilo en Sayfulla die er die dag niet waren & ons lieve Laura die niet mee op de foto wou (vandaar het gaatje tussen juf/ Noor en Mathis).
Lieve schatten, bedankt voor alweer een super fijne week!
BEDANKT aan de mama's en oma die zijn komen helpen bij het kookmoment op vrijdag!!
BEDANKT aan de mama van Noam die voor het Halal- vlees zorgde zodat iedereen kon mee- eten!!
BEDANKT aan de mama en papa van Lone die voor de broodzakken (koksmutsen) en de patatjes hebben gezorgd!!
BEDANKT aan alle mama's, papa's... voor jullie hulp, vertrouwen, ... elke week!
Tot morgen/ volgende week voor alweer een fijne week met jullie schatten. Dan gaan we de decibels wat verhogen in de klas met de muziekinstrumenten!! :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten