vrijdag 16 september 2016

Nijntje en Musti!

We begonnen de week met een bezoekje in alle kleuterklassen. We gingen eens in de onthaalklas bij juf Christel piepen (die kende we al!), naar de 2de kleuterklassen, naar de 3de kleuterklassen, naar meester Mark zijn bureau, we gingen ook eens kijken waar de leraarskamer was, enzovoort. We namen Musti & Nijntje ook mee zodat zij het zeker ook wisten! :-) Daarna speelden we een memory met onze symbooltjes van Musti en Nijntje. Sommigen hadden het al eens gespeeld, anderen hadden wat meer uitleg nodig want zij draaiden dan gewoon ALLE kaartjes in één keertje om, hihi :-)
We speelden ook een keertje met de plasticine:
 Shht, Matheo is aan het telefoneren :-) ;-)
 Er werden ook weer prachtige dingen gemaakt met de steekvormpjes:
 Dinsdag maakten we elk een bloemblaadje. Hiermee gaan we een grote bloem maken, want elk vriendje is een deel van ons klasje (verbondenheid). We versierden ons bloemblaadje door te vingerverven:
 We keken ook naar de poppenkast op dinsdag. Daarna mochten we met andere poppen ook eens poppenkast spelen :-)
 Verven met onze vingertjes...
Een spelletje... Ra, ra, ra, ... wat is er speciaal aan volgende vriendjes (er ontbreken er nog enkelen waarvan ik geen foto heb):
 Zie je het???
Jaa! Ze hebben allemaal een dikke-duim-sticker!!!
We hebben voorbije week geoefend op in de rij staan, want... als de bel gaat, blijven al onze vriendjes gewoon verder spelen :-) maar het is natuurlijk de bedoeling dat onze vriendjes in de rij gaan staan als de bel gaat, DUS... wie onmiddellijk in de rij kwam staan als bel ging, kreeg van ons een dikke-duim-stickertje!!! Er waren al enkele stickertjes afgevallen als we later foto's gingen nemen, maar tegen het einde van de week ging het in de rij staan wel al veel beter, joepie! :-) We kregen voorbije week ook eens een stempeltje (een groen lachend mannetje) omdat we flink hadden opgeruimd!!!

Het was voorbije week ontzettend warm, hé- hé. Maar toch vonden vele vriendjes het eens leuk om bij de juffen op de schoot te gaan zitten ;-) ;-) Of sommige jongens hun haar ging recht staan, zonder gel te gebruiken, gek hé! Zoals bij Mika bijvoorbeeld:
 Of ja... een zonnebril konden we ook wel gebruiken: stoere Mats!
 Allemaal samen op de foto? We nemen een selfie! Een watte? Juf gaat haar selfiestick eens meenemen naar de klas zodat we eens met z'n allen een selfie kunnen nemen ;-) Benieuwd of dat gaat lukken!!!
 Oh ja!!! Weet je wat er dinsdag nog gebeurde???
Meester Mark kwam tegen de juffen 's middags zeggen dat er slecht en goed nieuws was... Eerst het slechte nieuws: de kast moest NU leeg zodat meester Joris de oude kon afbreken! Het goede nieuws: morgenochtend om 7u00 komen ze de nieuwe kasten brengen. Dus de kast leeg en dan kwamen meester Mark en meester Joris in onze klas de oude kast tegen de muur afbreken, dat vonden we heel speciaal om te zien!!! :-) :-)
 Leeg hé nu? Maar niet voor lang! :-)
 Woensdagochtend stond de kast er al voor de bel ging! Die werkmannen hadden heel goed gewerkt ;-) We hebben geen foto van de nieuwe kast, maar als je op de volgende foto's soms naar de achtergrond kijkt, kan je wel een glimp opvangen. Veel meer plaats nu, joepie!
Woensdag speelden we een spelletje met Nijntje en Musti: we moesten goed luisteren en probeerden Nijntje/ Musti op de juiste plaats te zetten. In/ onder/ achter/ op/ naast... de doos. Heel gek, maar "naast" was voor velen nog heel moeilijk, terwijl we het constant gebruiken: "Ga naast X staan", "Ga naast X zitten", enzovoort.
 We deden ook een opdrachtje uit Fit voor leren: we moesten tussen de lijnen stappen ZONDER de plakband te raken. Ook niet zo eenvoudig!! Probeer het thuis maar eens :-)
 Donderdag was het feest in onze klas (zie vorig blogbericht): we maakten een prachtige tekening voor Mika zijn verjaardag.
De fotograaf was ook op school. Af en toe werden er vriendjes uit de klas gehaald voor de kalenderfoto's. Het was dus een hele drukke dag, vandaar niet zoveel foto's!
Juf Liesbeth voelde zich ook helemaal niet zo lekker en ging tijdens de 1ste speeltijd naar huis. We misten haar wel een beetje en waren dus heel blij dat ze vrijdag al weer terug was!!! :-)
 Vrijdag probeerden we de Nijntjes of Musti's in de juiste volgorde te kleven van heel klein naar heel groot:
 We maakten ook een groepswerkje: met enkele vriendjes werkten we aan een grote Musti en een grote Nijntje. We scheurden stukjes papier en kleefden het dan op!
 Het kinetisch zand blijft een topper!
 Kijk eens hoe een mooie toren onze Wolf heeft gemaakt, wauw!
 Eerst de kleinste, dan de grootste en dan kleven maar:
 Als Musti klaar was, begonnen we aan Nijntje:
 Er werd weer hard gewerkt aan onze werktafel:
 Oh ja, weten jullie nog dat we vorige week onze mannetjes geschilderd hebben??? Deze hangen nu te 'blinken' in onze klas! ;-) Mooi hé?! Ja, ja... echte kunstenaars in onze klas!!!!
 We konden ook weer heel veel fietsen voorbije week. Als het onze beurt was om te fietsen, dan was het letterlijk stormloop naar de gang!
 Onze Nio is geen moment van het werkje van Musti en Nijntje afgeweken. Het moest en zou perfect zijn! En zeg nu zelf... het ziet er toch schitterend uit hé! Wat een teamwork ;-) maar met grote leiding van onze Nio, super!!!
Zo sluiten we de week weer af. Tot volgende week, vriendjes!

1 opmerking: