vrijdag 23 september 2016

Kleuren!

Maandag mochten we ons Limar verwelkomen in de klas. Ze was de eerste weken ziek geweest waardoor we ietsje langer hebben moeten wachten op haar komst. We waren blij dat ze er was! :-) Welkom, Limar!
 Dinsdag mochten we opnieuw een nieuw vriendinnetje verwelkomen: Medina. Zij kwam normaal pas in oktober, maar haar verhuis was versnelt waardoor ze er nu al was. Dat vonden wij helemaal niet erg!!! Welkom, Medina!
 Maandag bekeken we de blauwe kledij en de blauwe voorwerpen, want maandag is de blauwe dag. We maakten ook de eerste bol van ons "weekrups". Dit deden we door te kleuren met wasco (pandakrijt) en door er daarna over te gaan met ecoline (opletten want die verf gaat moeilijk van de handen) :-)
 We speelden ook een spelletje met de "kleuren- monstertjes". We hadden gele, blauwe, groene en rode én nog eens boze en blije monstertjes. We konden er torens mee bouwen en nog veel meer!
 We speelden ook tussendoor:
 Dinsdag keken we 's morgens eerst naar de poppenkast. Thomas en Sofie speelden allerlei spelletjes met gekleurde voorwerpen!!!
 Onder welk bekertje zit het poppetje??
 De poppetjes vragen Lone om hulp:
 Daarna bekeken we opnieuw de oranje voorwerpen. We maakten ook onze oranje bol door te knikkerverven. "Knikker wat???": knikkerverven wil zeggen een papier in een schoendoos leggen, daar verf en knikkers bij. De doos toe doen en heel hard schudden. De knikkers verspreiden dan de verf wat een heel mooi resultaat geeft! Dus.... schudden maar!!!
 We speelden ook dinsdag nog wat met de "kleuren- monstertjes". We vonden het super om de zakjes die erbij waren te vullen en te legen...
Woensdag deden we een nieuwe opdracht uit Fit voor leren. Voor wie de boekjes besteld heeft: deze volgen zo snel mogelijk: we hebben ze besteld, van zodra ze binnen zijn, krijgen jullie ze mee!
 We moesten met een vliegenmepper of krantenstok tegen de ballonnen meppen. Zelfs met twee handen tesamen. Dit vonden we een hele leuke opdracht! Zo leuk dat de draad waar de ballonnen aan hingen, het begeven heeft voorbije week, hihi :-)
We maakten ook prachtige kleurentorentjes:
 We probeerden de elastiekjes rond de nageltjes te hangen. Sommige kleuters kunnen hier heel lang mee spelen:
 Donderdag speelden we het gezelschapsspelletje "Bonte Ballonnen": wie heeft het snelste alle ballonnen verzameld?
 We maakten ook een groene bol door te stempelen met de dotters:
 Oh en we maakten eens een foto met de selfiestick!!! Joepie!!! Dat vonden we héél gek!
 Kiekeboe! :-D
Vrijdag was het de gele dag, dus we maakten gele pudding!
 We maakten ook een gele bol door er allemaal gele figuurtjes op te kleven:
 Als de pudding klaar was, moest ze eventjes in de frigo. Na de middag konden we er dan van smullen. Jammie!!!
 
Opnieuw weer een leuke week voorbij!
Volgende week starten we met een schoolreis naar het Ollemanshoekje, de kinderboerderij.
We kijken er allemaal heel hard naar uit en sommigen dan vooral naar de busreis :-D!
Tot maandag!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten