donderdag 1 september 2016

De 1ste schooldag!

Hieronder vinden jullie de foto's van de eerste schooldag in de Nijntjes- en Mustiklas.
Wij vonden het alvast een hele leuke dag en hopen dat jullie kleuter dat ook vond!

We doen ons best om iedereen steeds op de foto's te krijgen, maar kunnen nu al zeggen dat het niet altijd evenveel zal zijn. Sommige kleuters zien een fototoestel en volgen dit of vliegen er steeds voor. Andere kleuters trekken zich er niets van aan en doen gewoon verder met wat ze bezig zijn. Het hangt soms ook van het thema af... De ene kleuter wilt alles zien als we het over kleuren hebben en zal overal te zien zijn; een andere kleuter wil tijdens Sinterklaas alles weten en zien en zal dan meer te zien zijn. ;-)

Nog een tip voor we jullie laten kijken naar die foto's: kijk zeker ook met je kleuter naar de foto's. Soms vertellen de kleuters niet veel als je vraagt hoe hun eerste schooldag was (Ken je het? "Goed"), maar wel veel als er een hulpmiddeltje zoals een foto bij is! Het kan dus nog meer uitleg opleveren om samen te kijken! ;-)

Veel kijkplezier!!!
De eerstvolgende foto's zijn genomen als we 5 minuutjes binnen waren in de klas. Iedereen was al flink aan het spelen en eerlijk gezegd ging het bij iedereen heel goed eens we in de klas zelf waren.
  Daarna gingen we naar toilet, een fruitje eten en buiten spelen, super leuk... zeker met zo'n goed weer! Eens terug binnen, konden we verder de klas ontdekken. We probeerden er ook al op te letten dat we een parel aandeden als we in een hoekje gingen én uitdeden als we weer weg gingen. Als de parels op zijn, moesten we een ander hoekje kiezen. Dit gaan we morgen ook nog verder oefenen!
 Daarna gingen we naar de eetzaal en aten we allemaal flink onze boterhammen op. Daarna konden we buiten spelen. Eens terug in de klas speelden we nog even, ruimden we alles op en dronken we een bekertje water. Dan was het tijd om te gaan turnen/ sporten bij juf Lies!!! Deze eerste les mochten we experimenteren met ballen:
 
 Daarna was het weer speeltijd, maakten we onze boekentas, lazen we een verhaaltje en gingen we naar huis.
Tot morgen, lieve schatten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten