zaterdag 8 oktober 2016

Takken en stokken

We begonnen de weekje met een dagje vrijaf. Dinsdag vlogen we er dan direct in met een feestdagje voor Wolf (zie vorig blogbericht). Het was zelfs een dubbel feestdagje, want Mats had super leuk nieuws. Hij was net fiere, grote broer geworden van een zusje Milla! Wij zijn dan direct in actie geschoten en hebben een cadeautje gemaakt voor Milla, met Mats als hoofd helper/ coördinator :-) :-) Proficiat, lieve Mats en familie!!! Geniet ervan!!! 
Dinsdag zijn we dan gestart met het experimenteren met takken en stokken: we probeerden er eens mee te schilderen ;-)
 We hebben dinsdag natuurlijk ook een tekening voor Wolf gemaakt!
 We speelden met het kinetisch zand en gebruikten een keertje stokjes om onze creaties nog mooier te maken:
We speelden, bouwden, ... ook met de takken die we hadden meegebracht:
 Dinsdagnamiddag begonnen we aan het cadeautje voor Milla, zusje van Mats: we rolden de blauwe lucht met de rollers:
Woensdag maakten we dan elk ons eigen sterretje:
Donderdag was juf Eline weer op bezoek. Ook de Julekes kwamen op bezoek: samen keken we naar de poppenkast!
 We deden ook het volgende Fit Voor Leren - opdrachtje: "bellen blazen". Hierbij blazen de juffen bellen en mogen de kleuters de bellen kapot prikken met één vingertje... Dat "één vingertje" was nog een moeilijke opgave in al hun enthousiasme :-) :-)
We maakten ook onze eigen, persoonlijke (tover) stok: schilderen, kleven, ... Iedereen krijg zijn eigen mooie, unieke tak!
 Léon en Mats lazen gezellig op hun buik een boekje in de boekenhoek :-) Zij zitten al een paar opdrachtjes verder in het Fit Voor Leren boek, hihi. Want dit is een opdrachtje dat ons nog te wachten staat!!
Vrijdag maakten nog enkele vriendjes hun eigen takje:
 We konden ook een takkenkunstwerk maken met KLEI! Sommige kleuters vonden de klei geweldig en hebben er zeker een hele dag mee zitten spelen vooraleer ze aan hun kunstwerk begonnen :-) Dit gaan we zeker nog eens moeten doen :-) :-) Prachtige en originele werkjes kwamen eruit!
We kregen ook Lone op bezoek uit de Julesklas. Zij mocht van de dokter even niet mee gaan turnen, dus als de Julekes in de turnzaal waren, kwam zij bij ons een keertje op bezoek :-) Safa gaf haar met plezier een rondleiding in de klas ;-) Wij vonden het een leuk bezoekje! :-)
Er werd weer druk gekookt in ons keukentje. Nelleke legt met plezier aan Jax en Léon uit hoe het moet/ wat ze moeten doen ;-) haha!
Na de middag gingen we turnen! Ons turnuur is veranderd op vrijdag: in plaats van voor de middag, gaan we in de namiddag vanaf nu. Dus 2 keer 's namiddags: donderdag en vrijdag!
Volgende week gaan we verder met de takken en stokken, maar iets uitgebreider... dan gaan we de herfst in onze klas halen ;-)! Alé ja... het koude weer laten we buiten ;-)!!! 
Tot maandag, lieve schatten!

2 opmerkingen: