zondag 23 oktober 2016

Jammie, fruit!

Tijdens ons weekje over fruit konden we natuurlijk niet anders dan proeven, proeven en nog eens proeven. We lazen eerst het boekje over Tijger en Schaap: zij probeerden appeltjes te plukken, maar konden er niet aan... ze probeerden van alles om ze toch uit de boom te krijgen. Na het verhaal gingen we de appeltjes proeven en maakten we onze eigen appelboom!
 We maakten onze eigen appelboom door eerst te kleuren met wasco's en daarna de appeltjes te stempelen met kurk:
We speelden ook het gezelschapspelletje "De Boomgaard". We probeerden al het fruit te verzamelen in ons mandje voor de raaf er was!
 We maakten ook een appelboom met de plasticine: we probeerden kleine appeltjes te maken voor in de boom:
Dinsdagochtend kwamen we met alle kleuters samen voor de opening van het jaarthema: "Een koffertje vol". Deze keer zat er "vriendschap" in ons koffertje. We proberen komend schooljaar allemaal een goede vriend te zijn!
Net zoals de klaspoppen vriendjes voor elkaar zijn!
 We sluiten af met "Vrolijke vrienden"
Daarna keken we ook nog even naar de poppenkast. De appel en de peer wouden helemaal niet opgegeten worden, ze vonden het leuker om te rollen in het gras. Tot tante appel helemaal vol blutsen staat. Wat nu? Niemand zal haar nog willen met die bruine plekken. Gelukkig kwam de fruit- tovenaar helpen en toverde hij haar weer om in een mooie appel... :-)
 We stempelden ook met appeltjes:
 We konden ook een ander gezelschapsspelletje spelen (meer met de kleuren): we probeerden ons mandje vol te krijgen. Opgelet: als de kabouter langs komt, neemt hij eentje uit je mandje! Wie heeft als eerste zijn fruitmandje vol?
Woensdag probeerden we de appeltjes in patroon te leggen: rood- groen- rood- groen... Eerst met "echte" appeltjes, daarna op papier!
Donderdag was het feest in de klas voor juf Vanessa. De vriendjes zongen uit volle borst en juf mocht zelfs kaarsjes blazen :-) Juf koos ook 2 dingetjes die ze voor haar verjaardag wou doen...
 Ze koos voor kusjes van de vriendjes :-) ;-)
 & "Tjsoe tsjoe wa" dansen:
Juf had ook voor de vriendjes koekjes gebakken. Iedereen kreeg een koekje. Tot grote vreugde waren ze snel op, missie geslaagd :-) Bedankt voor de leuke dag en de lieve wensen, lieve schatten!
Vrijdag proefden we ook druiven en maakten we onze eigen druiventros:
We maakten ook fruitsla... En het belangrijkste aan "koken" is toch het voorproeven hé!! ;-) :-)
Zo liep onze week weer veel te snel ten einde.
Tot volgende week voor een 'griezel'week met Heksje Mimi! :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten