zondag 26 maart 2017

Kippen en eieren!

We begonnen de week met het verhaaltje van Dottie's eieren. De kip legt voor de eerste keer eieren, maar weet nog niet helemaal dat er kuikentjes gaan uitkomen :-) We bekijken de kip, de haan en de kuikentjes en bekijken wat ze eten. Daarna gaan we voor de kip graantjes stempelen:
 Na de speeltijd gingen we turnen. Na de middag gingen we naar de kippen en kuikentjes van Mika kijken, maar eerst nog eens een koffertje vol... Deze maand een koffertje vol ballonnen! Iedereen kreeg deze week dan ook een ballon mee naar huis :-)
 We luisterde naar het geluid en gingen raden wat erin zat. Daarna werd de ballon open geprikt en konden we kijken wat er echt in zat:
 Daarna gingen we door naar Mika! We keken naar de kuikentjes en de kippen. We vonden het super leuk!!! BEDANKT dat we mochten langskomen!!
 De kuikentjes zaten binnen onder een warme lamp. Daarna naar buiten voor de kippen. Sommige vriendjes wouden eerst even kijken en afwachten, daarna waren er al veel dappere vriendjes die zelfs de kip alleen durfde vast te nemen!!! (dapperder dan de juf :-))
Emiel en Alexandra vonden het heel leuk om te aaien :-)
 Alexandra is dan ook de eerste die de kip alleen durft vast houden! Wauw hé :-)
 Moedige Safa!!
 Moedige Jax! Wel even verschieten want de kip wapperde opeens met haar vleugels :-D
 Ook Noor durft ze te pakken!
 & Noam! :-D
& Thorben ook! Wat een dappere, moedige vriendjes hé! Voorzichtig en afwachtend binnen, maar na enkele minuutjes al helemaal het tegenovergestelde, super hé!
 & Mika die heeft natuurlijk geen schrik van zijn kippen :-)
 Dinsdag in de klas gingen we met onze eitjes een spiegelei (of een paardenoog) maken. Juf had ook brood mee. Dit konden we doppen en daarna eten met een stukje ei. Er werd nogal gesmuld in de klas, het was een succes! :-) Sommige aten zelfs 5 stukken brood met ei!!!
We hadden Julekes op bezoek, die smulden heel graag mee :-)
 Aymeric dacht het niet te lusten, maar heeft toch eens geproefd en vond het dan heel lekker! Hij at uiteindelijk zelfs 3 stukken!
 Maandag hadden we niet veel knutseltijd gehad, dus dinsdag werkten we nog even verder aan de graantjes stempelen:
 We hebben vorige week ook een iPad gekregen voor de klas! De kleuters vonden het super leuk (en kunnen er beter mee werken dan de juf :-D), af en toe kunnen we hier educatieve spelletjes op spelen!
 Onze zandbak is nu ook omgetoverd tot een maïsbak! Dit vonden we reuzeleuk!!
 We maakten ook een 'donzig' kuikentje door te vingerverven. We deden bij de gele verf wat bloem waardoor het een 'donzig' resultaat krijgt. Het plakte wel heel erg aan onze handen en het was niet zo gemakkelijk eraf te krijgen, dus we hebben moeten "schrobben" :-)
 Woensdag keken we naar het logeerboekje van Thorben. Hij vertelde trots en toonde heel trots over zijn weekend en vooral over de turnshow! Wij keken enthousiast mee!
 Thorben toont en vertelt graag uitgebreid en wijst alles goed aan :-)
 We speelden woensdag (na de poppenkast) ook een memory van kippen en eieren:
 We haalden de iPad nog eens boven. Nu is die nog heel in trek hé, altijd met nieuwe dingen :-)
 We speelden met de dieren en de boerderij:
 Donderdag maakten we met de eierschaaltjes een werkje. We kleefden de stukjes op ons ei:
 Elke keer veel volk aan onze maïsbak!
 Vrijdag maakten we een werkje om chronologisch te rangschikken: eerst het ei, dan barst het, dan komt het kuikentje piepen en daarna stapt het eruit! :-) We kleefden het in de juiste volgorde!
 De hele vrijdag stond in het teken van de fotograaf! Voor de speeltijd mochten we onmiddellijk gaan voor de individuele foto's en voor de groepsfoto. Na de middag kwamen grote broer of grote zus onze vriendjes halen om samen op de foto te gaan. Net voor we gingen turnen, werd de laatste opgehaald! Juf kon nog net een fotootje nemen! Binnenkort krijgen jullie de foto's te zien!
Het was weer een fijne week die veel te snel voorbij vloog!
Tot maandag, lieve schatten!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten