vrijdag 2 december 2016

Doris Draakje (Sinterklaas)

We begonnen de 1ste Sinterklaasweek met het logeerboekje van Musti. Hij was gaan logeren bij Zoë! Zoë vertelde heel blij haar verhalen van het weekend :-)
We lazen het verhaaltje van Doris Draakje. Hij wou geen speelgoed of snoepjes van Sinterklaas, hij wou vriendjes, want dat had hij niet...
Maandag na de speeltijd gingen we voor één keertje turnen bij juf Lies. Helemaal alleen, zonder Nijntjes. We hadden dus extra plaats en veel aandacht van juf Lies :-) Dat vonden we ook eens leuk! Daarna moesten we onmiddellijk onze jassen aandoen en gingen we naar het gangetje bij juf Liesbeth en juf Christel voor de 1e kaars van de advent aan te steken. De eerste kaars staken we aan voor iedereen die voor ons zorgt: mama's, papa's, oma's, opa's, onze vriendjes, de juffen, ... . Dit gaan we nu elke maandag doen tot aan de vakantie.
 We zongen samen liedjes, bijvoorbeeld: "Eerste kaars, eerste kaars, weldra is het feest. Met een dans rond de krans, zing nu om het meest: HE! Eerste kaars, eerste kaars, weldra wordt het licht, met een dans rond de krans en een blij gezicht." Elke week komt er een strofe bij waarbij 1ste dan wordt vervangen door 2de, 3de en 4de kaars! :-)
Dinsdagochtend keken we samen met de vriendjes van de Jules- en Nijntjesklas naar de poppenkast. Sinterklaas en Zwarte Piet hadden bezoek gekregen van Sinterklaas en Zwarte Piet. Ze had een toverstaf gekregen, maar was het wel een toverstaf? Sinterklaas was zijn staf kwijt... Al snel werd duidelijk dat het geen toverstaf was van Heksemie, maar de staf van Sinterklaas. Gelukkig kwam alles weer goed ;-)!
Eens terug in de klas bekeken we de kledij van Sinterklaas en Zwarte Piet...
We konden ons verkleden en zelf voor pakjes zorgen ;-)
Daarna probeerden we de spulletjes van Sinterklaas (mijter, het paard, de witte handschoenen) en de spulletjes van Zwarte Piet (Pietenmuts, pluim en de speelgoedzak) op de juiste plaats te kleven:
Zwarte Piet, wiede wiede wiet ... :-) :-)
In de zandbak konden we ook met Sinterklaas en Zwarte Piet spelen:
Soms namen we er een boekje bij... Als we niet zeker waren, konden we in het boek eens kijken. We zagen al snel dat het altijd Sinterklaas is die op het paard zit en altijd Zwarte Piet die de speelgoedzakken draagt:
Woensdag hadden we een grote poster van Doris Draakje. We probeerden de details in de grote poster te zoeken: Wie vindt Sinterklaas? Wie vindt de Zwarte Piet die aan het koken is? ...
Donderdag begonnen we aan onze kroon. Als Sinterklaas aankomt langs de straatkant, moeten we hem toch welkom heten. Wij gaan dat doen door een mooie kroon te maken voor Sinterklaas. We maken voor een keertje geen van Sinterklaas of van Zwarte Piet, maar wel van het paard. We stempelden met wattenstaafjes het paard grijs:
Donderdagnamiddag was juf op bijscholing, dus we waren niet klaar geraakt.
Op vrijdag begonnen we aan de staart. We knipten kleine knipjes in het papier zodat het net haartjes lijken:
Daarna kleefden we alles op een kroon: het hoofd vooraan, de staart achteraan. Onze naam moet er wel nog op (dat doet juf), zo helpen we Sinterklaas een beetje ;-) Want Sinterklaas kent alle namen! ;-)
 Net voor we naar huis gingen, kregen we nog bezoek van de oma van Aymeric. We gingen in de Nijntjesklas zitten, zo konden we hierna direct naar huis en moesten we geen 'oversteek' meer maken van het ene gebouw naar het andere :-) De oma van Aymeric kwam een verhaaltje voorlezen. Ze had een mooi boekje mee "We gaan op berenjacht". We vonden het super leuk. BEDANKT!!!
Zo liep de eerste Sinterklaasweek ten einde.
Nu wachten we allemaal in spanning af naar de komst van Sinterklaas op dinsdag. Joepie!!! :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten