vrijdag 18 november 2016

Slaapwel, knuffel!

Joepie, we mochten naar school komen met onze knuffel! Iedereen was heel trots op zijn knuffel, en terecht. We stelden allemaal onze knuffel even voor. Daarna mochten ze even rusten bij Musti in het 'logeerbed' :-) Hier enkele vriendjes met hun knuffel:
 Daarna gingen we onze eigen knuffel maken door een doekje te stempelen:
 Het resultaat krijgen jullie binnenkort mee naar huis :-)
Maandagnamiddag gingen we bij de Nijntjes spelen. Altijd een leuk weerzien!!! :-)
Dinsdag gingen we naar de poppenkast kijken. Thomas en Sofietje moesten gaan slapen, maar hadden daar totaal geen zin in. Elke keer opnieuw riepen ze mama weer: eerst hadden ze dorst, daarna wouden ze nog een verhaaltje, daarna ... Gelukkig sliepen ze toch een keertje in slaap :-)
Dinsdag maakten we ook ons knuffelschaapje lekker zacht: we gebruikten hier watjes voor. Het was wel grappig want door de lijm bleef het ook aan onze vingers kleven... :-)
 Woensdag deden we de nieuwe 'Fit voor leren' - oefening. We kropen door de hoepel, stapten daarna op de rand van de hoepel en sprongen daarna een keertje in- en uit de hoepel! Deze laatste twee kan je thuis ook doen door papiertape op de grond te kleven... Onze vriendjes helpen elkaar :-)
 We speelden ook een gezelschapsspelletje: "Prinses op de erwt". We gooiden met de dobbelsteen (tot 3) en zetten het juiste aantal stapjes. Als de prinses op een lakentje stond, mochten we er een lakentje bijleggen op het bed, maar onder het bed lag een erwt, dus we moesten het er voorzichtig opleggen. Als de prinses op een wasmachine stond, moesten we een stukje van het bed afhalen. Krijgen we alle lakentjes op het bed zonder dat de stapel omvalt??? :-)
Valt het op? Als we een gezelschapsspelletje spelen, staat er altijd een hele wachtrij. Onze kleutertjes vinden dit super leuk!!!
Donderdag begonnen we aan onze maan- en- sterren- mobiel :-) Eerst kleefden we de maan aan twee kanten vol met stukjes aluminiumfolie:
 We speelden ook met het kinetisch zand:
 Als iedereen zijn maan had afgewerkt, begonnen we aan de sterren. De sterren waren al langs één kant goud, wij schilderden de andere kant met gouden verf!
Terwijl de vriendjes aan het turnen zijn, passeert juf even met het fototoestel:
 'Kijk eens hoe hoog wij kunnen klimmen!!'
 Wie is dat? :-)
 Het was ons Noor!!! :-)
 Kiekeboe daarboven!
 Aymeric staat klaar...
 'Jij moet de andere kindjes niet trekken, jij moet van mij een foto trekken', denkt Anas. Hij volgt het fototoestel en komt er steeds voor staan :-D
 Kiekeboe!
 'Hé juf, ik ben hier ook!' :-D
 Mats staat klaar ...
 ééén... spring! Als Mats naar de foto komt kijken, vinden we dat het lijkt alsof hij kan vliegen ;-) :-)
 Safa:
 Spring!
 Alexandra:
 Hopla!
 Jax:
 Jax kan ook vliegen :-)
 Mats krijgt er geen genoeg van:
 Wie was dat weer? ... Ik denk Thorben! :-D
 Als juf foto's trekt van de kindjes die aan het springen zijn, komt iedereen opeens springen, haha! Maar juf moet onze maan- en- sterren- mobieltjes in elkaar steken... Snel terug naar de klas :-) Op weg naar buiten nog enkele foto's ;-)
Vrijdagvoormiddag krijgen we 5 Nijntjes op bezoek, want juf Liesbeth was op bijscholing: Nio, June, Matheo, Mara en Mats. Dit vonden we supertof!
Vrijdag was het een pyjamadag. We vonden het zoo leuk! Om er helemaal een pyjamadag van te maken, maakten we ook warme chocolademelk :-) Melk en chocoladedruppels en dan roeren maar...
 Als het klaar is, drinken we samen onze warme chocomelk, mmmm!
 Het had zeker gesmaakt. Sommige kleuters (Noam, Nio, Safa...) kwamen zelfs steeds bijvragen. Ze kregen er maar geen genoeg van :-) ;-) Na de speeltijd maakten we dan een werkje. We probeerden in chronologische volgorde te rangschikken: eerst doen we onze pyjama aan, daarna kruipen we in bed, daarna gaat het licht uit en onze oogjes toe!
Voor we naar de eetzaal gingen, maakten we nog een groepsfoto. Ah ja, met onze pyjama, moest dit wel!!! :-D Juf Jolien kwam met plezier een foto nemen :-) Eerst een gekke foto :-D
Daarna 'lachen' :-D haha!
Na de middag gingen we dan turnen met juf Lies :-)
 Ondertussen in de klas... Al enkele maan- en sterren- mobieltjes klaar! Zeg nu zelf... wat hebben onze schatjes dat prachtig gedaan!!!
Volgende week gaan we het hebben over onze grootouders!
Tot maandag!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten