vrijdag 16 juni 2017

IJsjes!

Voorbije week ging het over IJSJES in de klas. Dit vonden we super leuk! We maakten ons eigen ijsje op papier door scheerschuim, verf en een beetje lijm te mengen:
We maakten ook ijsjes in het kinetisch zand. Dit konden we een hele week doen en zelfs vrijdag was er nog 'ruzie' om een plaatsje :-) De vriendjes maakten dan ook hele mooie bolletjes!
We hadden ook een ijsjeswinkeltje in de klas. Er werd door de klas geroepen en gezongen: "Wie wil er een ijsje???" of "2 bolletjes? Dat is dan 2 euro!!"
 We maakten ook een raketijsje. We deden dit in patroon. We kozen 2 kleuren, bijvoorbeeld rood en geel en wisselde dan om beurt af van kleur: rood - geel - rood - geel - rood ....
 Vrijdag hadden we het over ijsblokjes. We gaven een ijsblokje rond in de kring en zagen het steeds kleiner worden. Na 5 keer rond gaan, was er geen ijsblokje meer want het was helemaal gesmolten!
 Daarna gingen we schilderen met een ijsblokje. Een beetje verf op het papier en dan met een ijsblokje erover en open wrijven (in plaats van met een penseel). Ook hier hadden we niet veel tijd voor, want ook dat ijsblokje ging smelten en werd kleiner en kleiner. Als het ijsblokje op was, was het gedaan met schilderen! :-)
 We hebben ook nog eens gepuzzeld:
 & afsluiten deden we met onze zelfgemaakte ijsjes. We konden kiezen uit een fruitsap, appelsap, oasis of grenadine- ijsje!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten